ETT NATURLIGT VAL FÖR EN AKTIV LIVSSTIL

SOCKERFRI OCH VITAMINBERIKAD

Om Celsius

Den moderna människan gör aktiva val varje dag för en hälsosammare livsstil. Det gör Celsius till ett naturligt val för dem med en aktiv livsstil i både sport och vardag. Ingredienserna i Celsius är välkända bland sportentusiaster världen över och kan stimulera kropp och sinne att prestera oavsett aktivitet.

Den unika blandningen av ingredienser har tagits fram efter flera års forskning i syfte att höja kroppens ämnesomsättning så mycket som möjligt med naturliga ingredienser. Drycken innehåller:

Vitaminer
Grönt te
Ingefära
Guarana
Koffein.

2001 – Forskningen som senare skulle leda till Celsius börjar i USA. Syftet var till en början inte att det skulle resultera till en konsumtionsvara utan hitta en kombination av naturliga ingredienser.

2005 – Celsius lanseras efter slutförd studie om dryckens effekter på ämnesomsättningen jämfört med andra kommersiellt tillgängliga dietdrycker. Då smaken alltid har varit av stor vikt gjordes oändliga smakprov och smakerna Cola, Citron-Lime och Ginger-Ale togs fram. Två av dessa smaker, Cola och Citron-Lime är idag Sveriges bäst sålda smaker.

2007 – Smakerna Apelsin (Sparkling Orange), Vilda Bär (Sparkling Wild Berry) och den okolsyrade Persika/Mango (Peach Mango) lanseras på marknaden. Celsius fick snabbt utbredd acceptans på amerikanska marknaden och uppskattades av många kändisar såsom Mario Lopez, Tony Little, Katie Holmes och Sofia Vergara för att nämna några.

2009 – I september lanseras Celsius i Sverige.

2010 – Celsius börjar med att säljas på gym och hälsokostbutiker då drycken passar bra in med sina hälsosamma ingredienser och egenskaper.

Idag är Celsius en av de mest sålda funktionella dryckerna i landet. Med sju friska smaker och naturliga färg- och smakämnen tillsammans med sin unika kombination av nyttiga ingredienser är Celsius idag en oerhört uppskattad dryck av mängder av människor som brinner för en hälsosam och aktiv livsstil.

Under åren har Celsius bland annat fått 13 utmärkelser runt om i världen, bland annat för ”Bästa funktionella dryck” hos både CPS Retailer Choice Best New Prouct Contest och Beverage Innovation Awards. Dessutom finns sex vetenskapliga studier publicerade om Celsius funktioner i både träning och till vardags. Mer om de vetenskapliga studierna hittar du här. Studierna gjordes vid University of Oklahomas Tillämpad Biokemi och Molekylär Fysiologi Laboratorium och har presenterats vid vetenskapliga konferenser och publicerats för granskning för att säkerställa konsumenternas förtroende och industrioberoende.*

Komplett innehållsförteckning hittar du här

Celsius_Cans-Group2_with-HallonAcai

Vitaminberikad – C-vitamin och 6 olika B-vitaminer

C-vitamin (Askorbinsyra) bidrar till en normal funktion av kroppens nerv- och immunsystem. Den ökar kroppens järnupptag och bidrar till minskad trötthet och utmattning. Då C-vitamin är en antioxidant skyddar den även cellerna mot oxidativ stress.

B-vitaminerna niacin (vitamin B3), pantotensyra (vitamin B5), riboflavin (vitamin B2), vitamin B6 och vitamin B12 bidrar till minskad trötthet och utmattning. Dessa och även B-vitaminen biotin medverkar också till normal funktion av nervsystemet och energiomsättningen. Dessutom bidrar riboflavin till att skydda cellerna mot oxidativ stress (se nedan om antioxidanter).

Innehåller koffein och guarana som ger energi

Koffein finns naturligt i till exempel kaffe, te, kakao och guarana. Ämnet har uppiggande och hjärtstimulerande egenskaper. En burk Celsius motsvarar två koppar kaffe. Vi rekommenderar inte Celsius till personer känsliga för koffein.

Fylld med antioxidanter från bl.a. grönt te, ingefära och guarana

I Celsius finns flera källor av antioxidanter: C-vitamin, B-vitaminen riboflavin, guarana, extrakt från grönt te och ingefära. Antioxidanter skyddar cellerna mot oxidativ stress. Vid oxidativ stress bildas fria radikaler som startar en kedja av reaktioner som kan leda till skadliga effekter, till exempel infektioner, inflammatoriska tillstånd och påbörja bildningen av cancer.

Sockerfri – 0 g kolhydrater

Celsius kan du med gott samvete dricka utan att tillföra extra kalorier i form av socker.

Välj mellan sju friska smaker med naturliga smak- och färgämnen
Innehåller inga artificiella konserveringsmedel
Finns 6 studier på Celsius effekter publicerade i vetenskapliga journaler
13 utmärkelser – bland annat för ”Bästa funktionella dryck”

 

 

PROVA NUDE!

FINNS I TRE FRÄSCHA SMAKER

NUDE är en produkt som tagits fram som ett hälsosamt och kompletterande alternativ till Celsius. Produkten är ”naken” i sitt innehåll och helt sockerfri, laktosfri och glutenfri.

Läs mer