Om Celsius

På Celsius vill vi att du ska kunna leva ett aktivt liv där du tänjer på gränserna och utmanar dig själv. Vårt mål är att finnas där med motivation och energi, så att du kan fylla dagen med det du vill.

Celsius är ett naturligt val för alla med en aktiv livsstil. Drycken är känd bland världens sportentusiaster tack vare dess ingredienser som stimulerar både kropp och sinne till att prestera bättre. Från träningspass till att vara ute i naturen vidare till arbete och studier – vad blir din nästa utmaning? Du bestämmer.

Den unika blandningen av ingredienser har tagits fram efter flera års forskning i syfte att höja kroppens ämnesomsättning så mycket som möjligt med naturliga ingredienser. Drycken innehåller:

  • Vitaminer
  • Grönt te
  • Ingefära
  • Guarana
  • Koffein
2001

Forskningen som senare skulle leda till Celsius börjar i USA. Syftet var till en början inte att det skulle resultera till en konsumtionsvara utan hitta en kombination av naturliga ingredienser.

2005

Celsius lanseras efter slutförd studie om dryckens effekter på ämnesomsättningen jämfört med andra kommersiellt tillgängliga dietdrycker. Då smaken alltid har varit av stor vikt gjordes oändliga smakprov och smakerna Cola, Citron-Lime och Ginger-Ale togs fram. Två av dessa smaker, Cola och Citron-Lime är idag Sveriges bäst sålda smaker.

2007

Smakerna Apelsin (Sparkling Orange), Vilda Bär (Sparkling Wild Berry) och den okolsyrade Persika/Mango (Peach Mango) lanseras på marknaden. Celsius fick snabbt utbredd acceptans på amerikanska marknaden och uppskattades av många kändisar såsom Mario Lopez, Tony Little, Katie Holmes och Sofia Vergara för att nämna några.

2009

I september lanseras Celsius i Sverige.

2010

Celsius börjar med att säljas på gym och hälsokostbutiker då drycken passar bra in med sina hälsosamma ingredienser och egenskaper.

Idag är Celsius en av de mest sålda funktionella dryckerna i landet. Med friska smaker och naturliga färg- och smakämnen tillsammans med sin unika kombination av nyttiga ingredienser är Celsius idag en oerhört uppskattad dryck av mängder av människor som brinner för en hälsosam och aktiv livsstil.

Under åren har Celsius bland annat fått 13 utmärkelser runt om i världen, bland annat för ”Bästa funktionella dryck” hos både CPS Retailer Choice Best New Prouct Contest och Beverage Innovation Awards. Dessutom finns sex vetenskapliga studier publicerade om Celsius funktioner i både träning och till vardags. Mer om de vetenskapliga studierna hittar du här. Studierna gjordes vid University of Oklahomas Tillämpad Biokemi och Molekylär Fysiologi Laboratorium och har presenterats vid vetenskapliga konferenser och publicerats för granskning för att säkerställa konsumenternas förtroende och industrioberoende.*